Πρόπολη: κάνει καλό στο το δέρμα μου?

Η πρόπολη είναι μια ρητινώδης μεμβράνη που βρίσκεται στους οφθαλμούς των φυτών, την οποία συλλέγει η μέλισσα και εμπλουτίζει με μοναδικές ουσίες. Χρησιμοποιείται ως μονωτικό υλικό για να προστατευθούν από το πολύ κρύο τον χειμώνα ή ως μέσο σφράγισης ρωγμών στην κυψέλη για να εμποδίσουν την είσοδο σε άλλα έντομα. Επιπλέον, τη χρησιμοποιούν για να απολυμάνουν τα κελιά στα οποία θα μεγαλώσει ο γόνος (τα μωρά τους). Η πρόπολη αποτελείται από κερί, ρητίνη, γύρη, αιθέρια έλαια και διάφορες άλλες ουσίες οργανικές και μεταλλικές.

 


 

Οι ιδιότητες της:

αντιβακτηριδιακή,
επουλωτική
αντιφλεγμονώδη,
αντιμυκητιακή και
αντισηπτική

 

                   

 

Αυτές οι θεραπευτικές ιδιότητες τη καθιστούν τέλειο
δραστικό συστατικό σε φυσικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Η πρόπολη  περιέχει φλαβονοειδή τα οποία είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά και υποστηρίζουν τη φυσιολογική ανοσολογική λειτουργία του οργανισμού.

 

 

Η πρόπολη είναι αντισηπτική και αντιμυκητιακή, επομένως μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία καταστάσεων όπως η ακμή. Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση της βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας. Το έλαιο πρόπολης meliCERA έχει σαν βάση πλούσια σε βιταμίνες ενυδατικά έλαια όπως το έλαιο αβοκάντο και το αμυγδαλέλαιο και σε συνδυασμό με ετο κχύλισμα πρόπολης, μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την ενυδάτωση του δέρματος χωρίς να φράζει τους πόρους.

 

Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα περιποίησης δέρματος, συνιστάται να δοκιμάσετε μια μικρή ποσότητα πρώτα για να διασφαλίσετε ότι δεν προκαλείται αλλεργική αντίδραση.Σε περίπτωση που σας παρακολουθεί ήδη κάποιος δερματολόγος συμβουλευτείτε τον πριν δοκιμάσετε αυτή την κατηγορία προϊόντων, καθώς μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα από όλους τις ανάγκες του κάθε δέρματος.

 

Δείτε και αυτά